У Фінляндії відновиться виробництво телефонів Nokia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фінляндії відновиться виробництво телефонів Nokia

Фондовий ринок
988
Компанія Microsoft продала свій бізнес з виробництва кнопкових телефонів компаніям FIH Mobile (дочірньому підприємству китайської Foxconn) і фінській HMD Global.
Як говориться в повідомленні Microsoft, вартість операції складе 350 млн доларів. Вона буде закрита в другій половині 2016 року. Microsoft передасть зазначеним компаніям бренди, включаючи Nokia, програмне забезпечення, сервіси та серверну мережу. До нових роботодавцям перейдуть 4500 співробітників.
На сайті Nokia в свою чергу з’явився більш широкий прес-реліз, в якому повідомляється про плани разом з HMD Global відновити випуск телефонів і планшетів під своїм брендом. HMD стане власником глобальної ліцензії на виробництво пристроїв під торговою маркою Nokia на десять років. Nokia Technologies в свою чергу буде отримувати роялті від HMD.
HMD Global планує вкласти у виробництво понад 500 млн доларів протягом найближчих трьох років.
Компанія буде випускати як кнопкові телефони, так і смартфони та планшети на операційній системі Android.
Гендиректором HMD стане Арто Нуммела, який раніше обіймав керівну посади в Nokia, а зараз очолює мобільний бізнес Microsoft в Азії і Африці. Президентом компанії стане Флоріан Зайхе, який раніше теж займав високу посаду в Nokia.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас