Україна зайняла друге місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зайняла друге місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу

Особисті фінанси
3696
Індекс споживчої довіри в Україні в першому кварталі 2016 року впав на 2 пункти до попереднього кварталу – до 46 пунктів.
Так, Україна, як і раніше, займає друге місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу. Глобальний Індекс споживчої довіри залишається практично на тому ж рівні, додавши 1 пункт порівняно з останнім кварталом 2015 року.
Про це свідчать дані Nielsen.
Індекс споживчої довіри складається з трьох показників: оцінки споживачами перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців, рівня фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовності витрачати гроші.
“На падіння настроїв українського споживача вплинуло багато факторів. Безумовно, впливає політична турбулентність: зміни в українському уряді, протистояння серед політичних партій, повільні реформи і боротьба з корупцією. Додають тривоги очікування нової хвилі підвищення тарифів на комунальні послуги, а також малорезультативні зустрічі в урядових верхах щодо конфлікту на Сході”, – пояснила генеральний директор Nielsen в Україні та Білорусі Тетяна Безсмертна.
З позитиву Безсмертна зазначає стабілізацію курсу гривні і прогнозоване зниження інфляції до 18% в цьому році, порівняно з 49% в 2015 р.
“Хочеться вірити в те, що ми досягли “дна”, і економіка буде посилюватися, даючи позитивний ґрунт для споживчих настроїв у майбутньому”, – говорить Безсмертна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас