Економічне зростання України в цьому році може скласти 2,1%, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічне зростання України в цьому році може скласти 2,1%, - експерт

Казна та Політика
169
Зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2016 році може досягти 2,1%, говориться в макроекономічному звіті групи ICU. При цьому раніше група прогнозувала зростання економіки країни за підсумками року на рівні 2,6%.
“Ми трохи скорегували наш прогноз через сукупність факторів, які стримували зростання економіки на початку року: дуже консервативної фіскальної політики, стагнації широкої грошової пропозиції і низький попит на український експорт. У той же час, ми оптимістично оцінюємо подальші перспективи зростання економіки України” , – наводяться в повідомленні слова керівника аналітичного підрозділу групи ICU Олександра Вальчишена.
Він зазначив, що з другого кварталу економіка України почала відновлюватися більш високими темпами.
За прогнозами ICU, одним з факторів прискорення зростання економіки України у другому кварталі буде збільшення державних витрат.
“Державний бюджет на 2016 рік був сформований з дефіцитом 3,7% ВВП. Але в першому кварталі він виконувався з профіцитом, так як фінансова ситуація на міжнародних ринках і внутрішня політична ситуація навколо переформатування уряду вимагали жорсткої політики в управлінні фінансами. Зараз ми бачимо, що фіскальне стиснення, яке було в першому кварталі, вже не буде використовуватися урядом до кінця року. Починаючи з другого кварталу, в рамках виконання Закону “Про державний бюджет”, витрачання бюджетних коштів буде поступово збільшуватися, держава буде витрачати більше грошей в економіку. Зокрема, на капітальне будівництво “, – зазначив Вальчишен.
За словами експерта, слідом за державним почнеться пожвавлення і в приватному секторі економіки. Слідом за зниженням інфляції буде поступово пом’якшуватися і монетарна політика, банківські кредити стануть доступнішими, що пожвавить підприємства і буде стимулювати, в тому числі, поступове відновлення зарплат у приватному секторі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас