Голова Mitsubishi Motors йде у відставку через паливний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Mitsubishi Motors йде у відставку через паливний скандал

Фондовий ринок
436
Президент Mitsubishi Motors Corp. Тетсуро Айкава покине свій пост, взявши на себе відповідальність за скандал, пов’язаний із завищенням даних про економію палива в автомобілях японської компанії.
У повідомленні автовиробника говориться про те, що він залишить посаду 24 червня.
Минулого місяця Mitsubishi Motors заявила про те, що як мінімум з 1991 року допускала порушення при визначенні показника витрати палива в чотирьох моделях малолітражних автомобілів з бензиновими двигунами, що продаються в Японії, на величину до 10%. У тому числі сюди потрапили машини, які Mitsubishi Motors випускає для Nissan Corp.
На прес-конференції Т.Айкава сказав, що керівництво компанії не давало прямих інструкцій співробітникам про перебільшення даних про економію палива. При цьому він визнав, що керівництво недостатньо добре здійснювало нагляд, не помічаючи порушень протягом такого довгого часу.
Відставка Т.Айкави була очікувана особливо після того, як Nissan минулого тижня домовився про покупку 34% акцій Mitsubishi Motors за 237 млрд ієн ($2,18 млрд). Після завершення цієї угоди Nissan стане найбільшим акціонером Mitsubishi Motors.
Компанії планують підписати угоду 25 травня. Відповідно до умов угоди, Nissan зможе призначити чотирьох членів ради директорів Mitsubishi Motors, причому один з них може очолити раду.
Головний виконавчий директор Nissan Карлос Гон розраховує на те, що нинішній головний виконавчий директор Mitsubishi Motors Осаму Масуко виконуватиме обов’язки президента компанії до формування нової керівної команди, йдеться в статті.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас