Ціни на послуги готелів в Україні значно не зростуть у зв'язку з проведенням Євробачення-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на послуги готелів в Україні значно не зростуть у зв'язку з проведенням Євробачення-2017

Особисті фінанси
354
Проведення в Україні конкурсу Євробачення-2017 сприятиме відновленню туристичної галузі після кризи, однак готелі не будуть значно піднімати ціни на свої послуги, вважають опитані експерти.
“В цілому після погіршення стану сфери туризму в зв’язку з політичною ситуацією в країні організація такої події є стимулом для її розвитку. Орієнтуючись на досвід проведення Євробачення-2005 у Києві, варто зазначити, що ціни готелів не зазнали значного підвищення, чого не можна сказати про ресторанний бізнес”, – зазначила директор туристичної компанії “Beinside” Анна Корзинова.
На думку комерційного директора Tez Tour в Україні Аркадія Маслова, для проведення Євробачення найбільші шанси мають міста з розвиненим авіасполученням – Київ, Дніпропетровськ, Львів і Одеса. Перемога України на Євробаченні “відкриває нові перспективи для розвитку туризму”, вважає він, а значить, пощастить тому місту, яке отримає карт-бланш для проведення конкурсу.
Директор Львівської асоціації розвитку туризму Андрій Мацелюх впевнений, що Львів повністю готовий прийняти у себе Євробачення-2017 як в інфраструктурному плані, так і в плані наявності досвіду організації масштабних заходів.
“У нашому місті я впевнений. Безпечно, чисто, спокійно, сервіс на високому рівні. Львів історично завжди приймав важливі персони – від королів до, наприклад, Івана Павла II. Місту є що показати туристам: це і замки, і Карпати на відстані всього лише 100 км”, – сказав А.Мацелюх.
Єдиним недоліком, за його словами, є відсутність у місті відповідного концертного залу, однак можна добудувати будівлю, яку готували до Євробаскету-2015.
“Я думаю, вони можуть встигнути добудувати зал до Євробачення. На жаль, “Львів-Арена” не відповідає умовам конкурсу”, – сказав А.Мацелюх, додавши, що важливою перевагою міста є наближеність до кордону Євросоюзу, звідки приїде більшість туристів.
“Дороги від кордону до Львова були підготовлені ще до Євро-2012 і перебувають у відмінному стані”, – сказав він.
Директор ЛАРТ також вважає, що в разі проведення Євробачення у Львові, ціни на готелі та у ресторанах не будуть сильно підніматися.
“Як показав досвід, перед Євро-2012 ціни особливо не стрибали. До того ж у Львові і без того досить високі ціни на готельні та ресторанні послуги. Львівські ціни фактично знаходяться на конкурентному рівні, вони європейські і вже давно збалансовані”, – сказав А.Мацелюх, відзначивши при цьому наявність у Львові, в тому числі в його центральній частині, великої кількості кафе і ресторанів з доволі демократичними цінами.
У свою чергу, президент асоціації “Туризм Одеси” Світлана Карлова впевнена у зростанні цін в очікуванні напливу іноземних туристів, для яких, однак, це не стане стримуючим фактором, оскільки ціни в Україні на три-, чотири- і п’ятизіркові готелі значно нижчі від загальноєвропейських.
С.Карлова вважає, що в Одесі є все необхідне для прийняття іноземних туристів під час проведення Євробачення-2017. “У місті достатня кількість готелів, хостелів та інших місць розміщення, розрахованих на велику кількість туристів. Транспортна розв’язка Одеси дозволяє приймати гостей чотирма видами транспорту: повітряним, залізничним, морським та автомобільним”, – сказала вона.
С.Карлова впевнена, що проведення в Одесі конкурсу такого масштабу може продемонструвати Європі високий рівень безпеки в місті.
“Одеса завжди славилася гостинністю, і ми дуже хочемо, щоб Європа побачила, що ми мирне, безпечне, доброзичливе і дуже комфортне для відпочинку місто” – запевнила С.Карлова, додавши при цьому, що Євробачення-2017 може залучити в Україну до 1 млн туристів.
У свою чергу, А.Корзинова вважає, що найбільш вдалим варіантом для проведення Євробачення все ж залишається Київ.
“Можливість прийняти велику кількість людей через аеропорти “Бориспіль” та “Жуляни”, забезпечити близько 30 тис. місць у готелях і хостелах, а також наявність таких локацій як НСК “Олімпійський” (вміщує понад 30 тис. осіб) і закритих залів, виділяють Київ серед інших міст. Варто також відзначити, що після проведення Євро-2012 в Києві вже зроблено значний крок для поліпшення умов у сфері надання готельно-ресторанних послуг”, – резюмувала А.Корзинова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас