Tesla платить робітникам зі Східної Європи в 10 разів менше, ніж американським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla платить робітникам зі Східної Європи в 10 разів менше, ніж американським

Фондовий ринок
973
Компанію Tesla звинуватили у використанні дешевої іноземної робочої сили на будівництві заводів в США. Іноземці отримують всього $ 5 на годину, в той час як їхні американські колеги працюють з погодинною оплатою в розмірі $ 52 за годину.
Ресурс The Mercury News з’ясував, що в Tesla трудяться робітники зі Східної Європи, яких приваблює німецька компанія, найнята автовиробником для роботи над розширенням виробничих потужностей.
Як доказ The Mercury News наводить історію про електрика зі Словенії, який був найнятий підрядником Eisenmann для робіт з оснащення цеху фарбування в березні 2015 року. Він був травмований на виробничому об’єкті. Як з’ясувалося, електрик був у числі 140 іноземних робітників, найнятих для роботи на об’єктах автовиробника. Він приїхав в США по неіміграційній гостьовій / туристичній візі B1 / B2. Згідно з умовами візи, він повинен курирувати інших працівників, але замість цього займався безпосереднім виконанням роботи. Електрик працював по 10 годин на день, шість днів на тиждень без доплати за переробку.
Схоже, що гендиректор Tesla Елон Маск (Elon Musk) нічого не знав про таку практику. У відповідь на статтю Маск заявив в Twitter: «Тільки сьогодні почув про це. Виглядає так, що неправильні речі відбулися на багатьох рівнях. Буде проведено розслідування і все виправлять».
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас