Гройсман знайшов привід для зустрічі з Ахметовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман знайшов привід для зустрічі з Ахметовим

Казна та Політика
1861
Спірна ситуація навколо експорту металобрухту з України може бути приводом для першої зустрічі між прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та олігархом Рінатом Ахметовим, заявив сам глава уряду.
Під час візиту Гройсмана в Одесу голова облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі поскаржився “на маленьку проблему з великим олігархом”.
За його словами, Окружний адміністративний суд Києва за позовом однієї з підконтрольних Ахметову компаній, що оскаржила рішення Кабміну щодо квот на експорт брухту, заблокував його поставки з країни, зокрема зупинивши два завантажених цим товаром судна на Одеській митниці. Прем’єр сказав, що персонально звернеться до судових органів у зв’язку з цією ситуацією.
У відповідь Саакашвілі запропонував свій радикальний варіант вирішення питання: “Я думаю, що простіше викликати Ахметова і просто прищучити його, якщо чесно”.
“Я ще не зустрічався з Ринатом Леонідовичем. Буде привід зустрітися”, – сказав йому у відповідь Гройсман. Збільшення експорту брухту чорних металів на тлі зменшення обсягів інвестицій в оновленні основних фондів підприємств призводить до різкого скорочення запасів чорних металів і дефіциту брухту в країні, особливо протягом останніх двох років. Наявність таких запасів має стратегічне значення для металургійної галузі України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас