Wizz Air може розширити польоти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wizz Air може розширити польоти в Україну

Фондовий ринок
1624
Лоу-кост авіакомпанія Wizz Air (Угорщина) розглядає питання розширення діяльності в Україні у зв’язку зі стабілізацією ситуації в країні.
“Ми бачимо, що ситуація в Україні стабілізується, і з бізнесової точки зору нам дуже подобається, що там зараз відбувається”, – повідомив генеральний директор групи Wizz Air Джозеф Вараді порталу http://www.fly4free.com.
Коментуючи цю інформацію, екс-міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський зазначив, що найголовніше – створити рівні умови для всіх, а з економічною стабілізацією авіаринок буде динамічно розвиватися сам собою.
“Wizz Air заявив про бажання повернутися в Україну бо “відбувається стабілізація”. Скільки ж часу я витратив на пояснення експертам, що питання “в економіці”, а не “в політиці”. Невидима рука ринку працює. Ще Адам Сміт про це говорив “, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Як повідомлялося, угорська Wizz Air Holdings Plc в рамках реструктуризації діяльності в Україні вирішила, що з 20 квітня 2015 року Wizz Air Hungary виконуватиме вісім рейсів в Україну і з України, а її “дочка” “Візз Ейр Україна”, яка виконувала 16 рейсів на двох літаках, – припинить діяльність з 20 квітня.
Пізніше перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер повідомив, що Wizz Air фізично збереже свою “дочку” в Україні.
Д.Вараді в травні 2015 року зазначав, що закриття компанії “Візз Ейр Україна” і базування літака в Києві материнської компанії Wizz Air Hungary дало можливість групі Wizz Air уникнути регуляторної політики Національного банку України в плані контролю обміну валют.
“Всі наші доходи були в гривні, а витрати – в іноземній валюті, ми не могли вільно обмінювати гривню. Тепер, виконуючи польоти як Wizz Air Hungary, ми не будемо вважатися національною юридичною особою і, на нас не будуть поширюватися ці правила обміну валют” , – сказав він тоді.
Говорячи в цілому про плани подальшого функціонування української “дочки” – “Візз Ейр Україна”, Д.Вараді відзначав, що відновлення її роботи залежить від декількох факторів. “По-перше, чи зможемо ми зберегти сертифікат експлуатанта “Візз Ейр Україна”, по-друге, від того, покращитися ситуація настільки, що нам стане комерційно доцільно виконувати польоти як “Візз Ейр Україна”. Для нас основний пріоритет – працювати на українському ринку, а в якості “Візз Ейр Україна” або Wizz Air Hungary – це друге питання”, – говорив генеральний директор Wizz Air наголошуючи, що компанія задоволена роботою на українському ринку.
Wizz Air, один з найбільших лоукост-перевізників в Центральній і Східній Європі. Володіє флотом з 67 літаків Airbus A320 і Airbus А321, пропонує більш 420 маршрутів з 25 баз. Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі.
Wizz Air в 2015 році перевіз на рейсах до / з України понад 395 тис.пасажирів, що більше ніж удвічі менше в порівнянні з 2014 роком, коли на українському ринку працювала “дочка” компанії – “Візз Ейр Україна”. У той же час, згідно зі звітом компанії за рік, який закінчився в квітні, в цілому перевезення Wizz Air виросли на 20,6% – до 20,223 млн осіб, а середнє завантаження рейсу додало 1,4 процентних пункту, склавши 88,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас