Набув чинності новий порядок формування тарифів на водопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності новий порядок формування тарифів на водопостачання

Особисті фінанси
3502
Сьогодні, 17 травня, в Україні набув чинності новий порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою профільної Нацкомісії (НКРЕКУ). Документ був опублікований в офіційній пресі.
Про це повідомляється на офіційному сайті Кабміну.
Порядок визначає механізм формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб’єктів природних монополій, які здійснюють або мають намір здійснювати господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКУ.
“Положення документа спрямовані на стимулювання підприємств до зниження енергоємності та оптимізації організації виробничих процесів. Механізм формування тарифів передбачає зниження навантаження на державний бюджет України і одночасно повинен забезпечити стійке функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства”, – пояснюють в уряді.
Нагадаємо, в 2015 році Кабмін також ухвалив постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. З того часу тарифи на воду залежать від підприємства-постачальника.
Як відомо, з 1 травня в Україні подорожчала “комуналка”. “Соціальний” тариф на “блакитне паливо” підняли на 91%. “Сегодня.ua” розібрався, які послуги ЖКГ на скільки подорожчали.
Крім того, з липня зростуть тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення – на 75 – 90%, а також подорожчає гаряча вода. При цьому профільна Нацкомісія ще не затвердила остаточні тарифи на гаряче водопостачання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас