Китайський банк купив у Лондоні секретний склад, що вміщує 2 тонни золотих злитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський банк купив у Лондоні секретний склад, що вміщує 2 тонни золотих злитків

Фондовий ринок
800
Британський банк Barclays продав китайському банку ICBC секретний склад в Лондоні, який вміщує 2 тонни золотих злитків на 80 млрд доларів США. Сума угоди не розголошується.
Секретний склад знаходиться на шосе М25, хоча деталі його розташування невідомі. Він вважається одним з найбільших в Європі і в даний час використовується для зберігання злитків золота, срібла, платини і паладію, передає The Guardian.
Заходи безпеки об’єкта, за чутками, включають вхідні двері, які можуть витримати «пряме влучення з гранатомета», електрифікований дах і втоплені в стіни плінтуси, що перешкоджають створенню тунелів.
У 2012 році на склад пустили журналістів The Sunday Times, які потім написали, що система ідентифікації за відбитками пальців реагує на кровопостачання, тобто відрізаним пальцем двері не відкрити, а самим дверям не страшна вантажівка на швидкості 55 км/год.
Банк Barclays відкрив це сховище в 2012 році для корпоративних та індивідуальних клієнтів інвестбанкингу. Мінімальний внесок – один злиток золота, який важить 12,4 кг і коштує близько 500 тис. доларів.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас