Розенко пояснив, чому неможливо скасувати великі пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко пояснив, чому неможливо скасувати великі пенсії

Особисті фінанси
6053
В Україні неможливо скасувати пенсії понад 10 740 гривень, так як вони були призначені до встановлення максимального розміру пенсій і є рішення Конституційного суду.
Про це розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко
За даними Міністерства соцполітики, станом на 1 січня 2016 року пенсію на суму понад 10 000 гривень отримували понад 11 тисяч пенсіонерів.
“У тих людей пенсії були призначені до моменту встановлення обмежень пенсій в 10740 гривень. І є відповідне рішення Конституційного суду про те, що будь-які рішення не мають зворотної сили. Це європейська практика. Так, з одного боку, є рівень соціальної несправедливості, коли деякі люди отримують пенсію в 15-20 тисяч. Так вийшло, що в попередні роки були призначені високі пенсії, але вже такого розриву з мінімальною пенсією не буде, у нас діє обмеження, яке в подальшому ми будемо чітко дотримуватися “, – пообіцяв віце-прем’єр .
Розенко звернув увагу на те, що ті українці, які в майбутньому хочуть отримувати більше, можна скористатися системою недержавного пенсійного страхування, “вкладаючи в яку можна забезпечити собі високу пенсію”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас