Нацбанк підтвердив, що Порошенко не має ліцензії на інвестиції за кордон, - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підтвердив, що Порошенко не має ліцензії на інвестиції за кордон, - депутат

Казна та Політика
2411
Нацбанк України офіційно підтвердив, що президент Петро Порошенко не отримував відповідної ліцензії на здійснені ним операції з інвестування за кордон.
Про це йдеться у відповіді НБУ на депутатське звернення Ігоря Луценка.
“Цим фактично підтверджено грубе порушення Порошенко норм українського законодавства, за що передбачено відповідні санкції у вигляді штрафу на суму, еквівалентну сумі валютних цінностей, інвестованих за кордон”, – йдеться в статті.
Народний депутат нагадує, що відповідно до постанови правління НБУ “Про затвердження Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон”, для здійснення всіх видів інвестицій (незалежно від термінів і сум) резидент обов’язково повинен попередньо отримати ліцензію.
“Інвестуючи в офшорні компанії навіть незначні кошти, громадянин Порошенко повинен попередньо отримати дозвіл НБУ (ліцензію). Відразу зауважу, що доцільність такої законодавчої норми викликає питання. Однак президент України, як ніхто інший, повинен поважати і виконувати закон, якою б дискусійною була його доцільність “, – йдеться в статті.
Нагадаємо, дані про кошти українського походження, які осіли в офшорах, за приблизними міжнародними оцінками, коливаються від 117 млрд дол (Global Financial Integrity) до 167 млрд (Tax Justice Network). В еквіваленті це становить 1,5-2 річні ВВП України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас