Витік інформації з "Panama Papers" не був випадковістю, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витік інформації з "Panama Papers" не був випадковістю, - експерт

Казна та Політика
1715
Витік інформації з “Panama Papers” не був випадковістю. Про це під час запису економічного подкасту на тему “Панамський скандал” та його можливі наслідки для України” на порталі Finance.UA розповів Станіслав Дубко, директор “Українського кредитно-рейтингового агентства”.
“Хоча такі речі теж трапляються. За останні роки подібні витоки інформації відбувалися не раз. У цій ситуації обсяг даного витоку був досить масштабним за документами різних осіб у різних країнах світу. Не виключено, що витоки можуть продовжуватися, вони можуть бути кимось цілеспрямовано спровоковані”, – розповів він у програмі.
На думку Станіслава, останнім часом існує тенденція серед великих країн, позиція яких є вирішальною у світовій економіці, вони намагаються домагатися прозорості в економічній сфері. Враховуючи те, що більшість операцій, що здійснюються через офшори, не має кримінального підґрунтя.
“Але, втім, ціла частина операцій може бути дійсно пов’язана з корупцією деяких чиновників, а будь-яка підозра на корупцію завжди є чутливою річчю в світі. Загальна тенденція щодо підвищення прозорості у цій сфері, звичайно, присутня якраз для того, щоб можна було більш ефективно виявляти такі випадки корупції”, – резюмував спікер подкасту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас