Nissan купує 34% -у частку в Mitsubishi Motors за $ 2,18 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan купує 34% -у частку в Mitsubishi Motors за $ 2,18 млрд

Фондовий ринок
496
Nissan Motor Co. купує 34% -у частку в Mitsubishi Motors Corp. за 237 млрд ієн ($ 2,18 млрд), говориться в повідомленні Nissan.
В результаті цієї угоди Nissan стане найбільшим акціонером Mitsubishi, заявив головний виконавчий директор і президент Nissan Карлос Гон.
Відповідно до умов угоди, Nissan придбає 506,6 млн нових акцій Mitsubishi за ціною 468,52 ієни за папір.
Компанії планують підписати угоду 25 травня. Відповідно до умов угоди, Nissan зможе призначити чотирьох членів ради директорів Mitsubishi, причому призначений Nissan директор може очолити раду.
Два автовиробника, є партнерами протягом останніх п’яти років тому, мають намір розширити співпрацю, зокрема, ділитися технологіями і використовувати єдині платформи для автомобілів.
Минулого місяця Mitsubishi зізналася в навмисному заниженні показників витрати палива в малолітражних автомобілях, що продавалися на японському ринку.
Акції Mitsubishi подешевшали на 43% з 19 квітня, і керівництво Nissan вирішило скористатися цим, щоб отримати контроль над компанією, з якою активно працює над виробництвом мікролітражних автомобілів, пише агентство Bloomberg.
Купівля частки в Mitsubishi також дозволить Nissan поліпшити свої позиції на ринках Таїланду та інших країн південно-східної Азії, що мають хороші перспективи зростання.
Торги акціями Mitsubishi на Токійській фондовій біржі в четвер були припинені на інформації про можливу покупку Nissan частки в компанії.
Вартість паперів Nissan в четвер опустилася на 1,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас