Парубій сьогодні внесе до порядку денного ВР проект закону про прокуратуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій сьогодні внесе до порядку денного ВР проект закону про прокуратуру

Казна та Політика
391
Проект закону про прокуратуру може бути внесений до порядку денного Верховної Ради сьогодні під час вечірнього засідання. Про це 10 травня на брифінгу за підсумками погоджувальної ради заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.
“Відповідно до Закону України, коли президент України визначає закон, як невідкладний, я, як голова ВРУ, повинен його внести для пропозиції включення до порядку денного. І тому сьогодні я планую запропонувати народним депутатам України включити законопроект про реформу прокуратури до порядку денного, а якщо буде воля народних депутатів, і до розгляду “, – заявив Парубій, додавши, що не може прогнозувати, якою буде політична воля нардепів, хоча і бачить інтерес в прийнятті законопроекту у багатьох членів парламенту.
Спікер також зазначив, що вже на цьому тижні в ВРУ будуть внесені кандидатури президента на посади членів ЦВК.
“Щодо того, хто буде кандидатами, я не можу коментувати – це виключно конституційне право президента України”, – підкреслив Парубій, запевнивши, що зробить все можливе для якнайшвидшого голосування за поданих кандидатів відразу після того, як вони будуть внесені в парламент.
Нагадаємо, раніше Парубій повідомив, що робоча група, яка повинна розробити новий закон про вибори, може провести своє перше засідання вже протягом поточного тижня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас