Акціонери банку "Юнісон" подали в суд на НБУ і Фонд гарантування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери банку "Юнісон" подали в суд на НБУ і Фонд гарантування

Кредит&Депозит
637
Акціонери банку “Юнисон” подали 2 позови до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправним і скасувати постанови Нацбанку про визнання банку проблемним і неплатоспроможним, а також скасувати рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення тимчасової адміністрації в банк.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.
Банк в судовому порядку вимагає скасування рішення НБУ про заборону на придбання істотної участі акціонерам банку “Юнісон”.
Акціонери банку “Юнісон” впевнені, що регулятор не мав законних підстав для визнання банку неплатоспроможним та введення тимчасової адміністрації в банк.
У поданому до Окружного адміністративного суду Києва позові йдеться про визнання протиправним та скасування: постанови НБУ про віднесення банку “Юнісон” до категорії проблемних, постанови НБУ про визнання банку неплатоспроможним та рішення Фонду гарантування про введення тимчасової адміністрації в банк.
Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк “Юнісон” неплатоспроможним.
Пізніше, в “Юнісон” заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення.
Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку “Юнісон” становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.
За підсумками 2015 року кредитний портфель банку “Юнісон” склав 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 рік банк сплатив понад 16,7 мільйонів гривень до державного бюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас