Світове зростання кредитування сповільнюється до 3,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світове зростання кредитування сповільнюється до 3,7%

Кредит&Депозит
110
Fitch прогнозує уповільнення темпів зростання кредитування в світовому масштабі до 3,7% в 2016 році під впливом відсутності істотних поліпшень в міжнародній економічній активності, низьких цін на сировинні товари, жорсткості умов фінансування і ризиків волатильності, що зберігаються на фінансових ринках.
“Темп зростання кредитування в світовому масштабі склав 4,7% в 2015 році”, – наводиться в огляді Fitch. У рейтинговому агентстві зазначають, що зростання прискорилося в порівнянні з 4,3% в 2014 році, але виявився меншим пікових посткризових 5,6% в 2010 році.
Уточнюється, що розвинені країни продемонстрували зростання кредитування за підсумками третього року поспіль; в 2015 році він склав 2,5%. Це найшвидший темп з 2008 року. Країни, що розвиваються Європи увійшли в смугу помірного скорочення кредитування після двох років уповільнення зростання.
Як передбачається, темпи зростання кредитування сповільняться в усіх регіонах, крім країн, що розвиваються Азії. У розвинених країнах зростання може сповільнитися до 2,1%, а в країнах Європи , що розвиваються очікується збереження слабких показників кредитування.
При цьому в огляді Fitch наголошується, що слабкі перспективи кредитування не зменшують макропруденційних ризиків. «Індикатори макропруденційних ризиків, ймовірно, залишаться на поточних рівнях, незважаючи на погіршення перспектив в кредитуванні, на тлі відновлення показників кредитування на розвинених ринках і поступового уповільнення на ринках, що розвиваються», – вважають в агентстві.
Розрахунок зазначених індикаторів здійснюється агентством з метою виявити накопичення потенційного тиску в банківських системах при особливому поєднанні умов, наприклад швидкому зростанні кредитування в поєднанні з бульбашками на ринку житлової нерухомості або на фондовому ринку.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас