Прокуратура підозрює головного бухгалтера Фіскальної служби в Одеській області в привласненні 3 млн гривень держкоштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура підозрює головного бухгалтера Фіскальної служби в Одеській області в привласненні 3 млн гривень держкоштів

Кримінал
406
Прокуратура Одеської області підозрює головного бухгалтера Головного управління Державної фіскальної служби в області у привласненні 3 млн гривень державних коштів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.
“Прокуратура Одеської області сьогодні (в п’ятницю) повідомила про підозру начальнику управління – головному бухгалтеру ГУ ДФС в Одеській області”, – сказано в ньому.
Відзначається, що головний бухгалтер створила злочинну схему привласнення коштів з поточних банківських рахунків Фіскальної служби шляхом підробки платіжних доручень та відповідних фінансових документів.
В ході обшуків правоохоронці вилучили близько 60 банківських карток, оформлених на інших осіб.
Встановлено, що підозрювана формувала електронні відомості нарахування зарплат, авансових платежів та лікарняних на працюючих, звільнених співробітників і сторонніх осіб, і надалі надсилала їх в державний банк.
“У зазначених електронних відомостях навмисне відзначалися неправдиві відомості про розміри платежів. При цьому фактичним одержувачем незаконно нарахованих коштів була начальник управління (головний бухгалтер)”, – йдеться в повідомленні.
Розмір збитків державі в результаті даних злочинних дій оцінюється в близько 3 млн гривень.
Прокуратура в п’ятницю звернулася до суду з клопотанням про обрання головному бухгалтеру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас