ФАО підвищила прогноз світового виробництва зерна в 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАО підвищила прогноз світового виробництва зерна в 2016 р.

Аграрний ринок
229
ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) в квітні підвищила прогноз світового збору зерна в 2016 році до майже 2 млрд 526 млн тонн, що може стати другим найбільшим урожаєм за всю історію, йдеться в матеріалах ФАО.
“Підвищення цього показника стало наслідком поліпшення прогнозу виробництва пшениці, насамперед, для Європейського союзу, Росії та України”, – йдеться в документах. Прогноз збору пшениці становить 717 млн тонн проти 712,7 млн тонн за березневою оцінкою.
Новий прогноз ФАО світового виробництва фуражного зерна, у тому числі ячменю, кукурудзи, проса, вівса, жита і сорго, становить 1 млрд 314 млн тонн (1 млрд 313 млн тонн у березні), що приблизно на 1% нижче врожаю 2015 року. Прогноз світового виробництва рису збережений на рівні 495 млн тонн, що майже на 1% вище, ніж торік.
“Однак ще протягом кількох місяців не буде до кінця зрозумілий масштаб впливу погодного явища Ель-Ніньо”, – зазначають експерти ФАО.
Світове споживання зерна, як очікується, зросте лише на 1,1% через зниження темпів зростання використання зернових, особливо пшениці і ячменю, для вигодовування худоби. У результаті світові запаси зернових можуть скоротитися на 3,3% (на 21 млн тонн).
Обсяг світової торгівлі зерновими, як очікується, знизиться до 367 млн тонн у зв’язку з різким скороченням імпорту в Китай ячменю і сорго, а також імпорту в ЄС кукурудзи. Водночас поставки кукурудзи в країни, що постраждали внаслідок посухи у південній частині Африки, збільшаться, зазначає ФАО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас