Україна докладає зусиль, щоб експортувати курятину в Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна докладає зусиль, щоб експортувати курятину в Китай

Аграрний ринок
531
Для китайської сторони дуже важлива адаптація українського законодавства в питаннях, пов’язаних з безпекою і якістю продукції, не тільки до норм ЄС, а й до міжнародних вимог.
Держспоживслужбою України опрацьовано анкету від компетентного органу Китаю з питань ветеринарії (AQSIQ) за оцінкою системи контролю над виробництвом продукції птахівництва, і направлені відповіді на неї в Китай.
Про це розповів в блозі на latifundist виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.
“Китай, вважаю, буде зацікавлений в експорті м’яса птиці з України для забезпечення власної продовольчої безпеки та диверсифікації імпортних поставок. Першочерговим кроком для відкриття доступу на цей ринок є зняття заборони на постачання продукції птахівництва з України, які були введені китайською стороною ще в 2008 р . через спалах пташиного грипу в АР Крим “, – розповів Сергій Карпенко.
При позитивному результаті розгляду відповідей на анкету очікується місія китайських інспекторів, які ознайомляться з державною системою контролю виробництва продукції птахівництва, а також проінспектують підприємства, зацікавлені в експорті в Китай.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас