Мінекономрозвитку, НБУ і Мінфін розроблять "дорожню карту" з лібералізації валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку, НБУ і Мінфін розроблять "дорожню карту" з лібералізації валютних обмежень

Валюта
323
Домовленість про розробку “дорожньої карти” щодо лібералізації адміністративних обмежень досягнута в ході засідання Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) за участю представників Національного банку України (НБУ) і Міністерства фінансів з питання лібералізації валютного регулювання.
Як повідомляється на веб-сайті МЕРТ, засідання пройшло під головуванням першого віце-прем’єра-міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва за ініціативою МЕРТ, яка була підтримана прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом на засіданні Кабінету міністрів 27 квітня.
Як наголошується в повідомленні, учасники засідання обговорили спрощення процедури інвестування за кордон, лібералізацію валютного регулювання, обов’язковий продаж валютної виручки, повернення валютної виручки та спрощення банківських процедур.
Як констатує МЕРТ, НБУ вже зробив певні кроки до пом’якшення вимог щодо обов’язкового продажу валютної виручки та лібералізації валютного регулювання з метою повернення іноземному інвестору дивідендів.
Як повідомлялося, постановою №140 від 3 березня 2016 роки (терміном дії по 8 червня 2016 року) Нацбанк знову продовжив основні валютні обмеження, однак при цьому збільшив добові ліміти на продаж і зняття іноземної валюти.
Крім того, центробанк в квітні заявив про намір скасувати заборону на репатріацію дивідендів.
Регулятор зобов’язав банки зібрати заявки клієнтів щодо їх намірів по виплаті дивідендів в іноземній валюті і надати йому ці дані до 20 травня.
У той же час НБУ уточнив, що клієнти банків зможуть скористатися цією можливістю тільки після завершення другого перегляду програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Крім того, після відновлення співпраці з МВФ Нацбанк має намір продовжити впровадження “дорожньої карти” щодо скасування адміністративних обмежень на валютному ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас