Сім глобальних банків виплатять 324 млн доларів в США у справі про змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім глобальних банків виплатять 324 млн доларів в США у справі про змову

Кримінал
438
Сім великих глобальних банків погодилися виплатити 324 млн доларів в рамках врегулювання приватного судового спору, де їх звинувачували в змові з метою маніпулювання ISDAfix, які використовуються для визначення процентних ставок для деривативів на 553 трлн дол.
Серед банків, які уклали угоду, значаться Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, JPMorgan Chase & Co і Royal Bank of Scotland Group, передає Reuters.
Угода передбачає, що 52 млн доларів виплатить JPMorgan, по 50 млн доларів – Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank і RBS, 42 млн доларів – Citigroup і 30 млн доларів – Barclays.
Раніше кілька американських пенсійних фондів і муніципалітетів звинуватили 15 глобальних банків, включаючи названі вище, в змові з метою маніпуляції процентними ставками щонайменше з 2009 по 2012 роки.
Відповідачами за позовом все ще є BNP Paribas, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings, Morgan Stanley, Nomura Holdings, UBS, Wells Fargo & Co і ICAP.
Ставка ISDAfix є аналогом LIBOR і використовується на міжбанківському ринку в угодах з процентними свопами, розраховується щодня. До ставок ISDAfix прив’язані процентні ставки по ряду фінансових інструментів, включаючи ставки по облігаціях комерційної нерухомості та іпотечними цінними паперами.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас