УКАБ підрахував, скільки українці витратять на м'ясо на травневі свята — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКАБ підрахував, скільки українці витратять на м'ясо на травневі свята

Особисті фінанси
239
Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” прогнозує скорочення витрат українців на покупку м’яса до Великодня та травневих свят на 20% до 1,6 млрд гривень у порівнянні з обсягами торішньої закупівлі.
Про це свідчать дані опитування, проведеного УКАБ в кінці квітня.
Так, в середньому українці планують витратити в середньому 52 гривні на людину.
“Майже половина респондентів (47%) планують менше купувати м’яса на Великдень, ніж в минулому році, а 40% споживачів витратять стільки ж. Загалом, за підрахунками експертів, в найближчі свята українці з’їдять 31 тис. тонн м’яса, що становить 2 / 3 усього м’ясного експорту за перший квартал 2016 року “, – відзначають в УКАБ.
Частка яловичини в структурі споживання на свята, згідно з результатами дослідження, зменшилася до 9% (в 2015 – 16%); трохи більше половини респондентів (53%) планують купити свинину, курятину – 18%.
Експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко зазначає, що традиційно перед святами м’ясо дорожчає.
Так, ціни на свинину підвищаться на 6-7%, а м’ясо птиці подорожчає на 7-8%; вартість яловичини залишиться без змін, що пов’язано з низьким попитом на цей вид м’яса.
Разом з тим УКАБ призводить нормативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), згідно з якими добова норма споживання м’яса становить 0,2 кг на людину, в той же час на травневі свята українці збираються вжити 0,72 кг на людину в добу, що майже в чотири рази перевищують встановлені норми.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас