ЄС розпочав скасування мобільного роумінгу всередині союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розпочав скасування мобільного роумінгу всередині союзу

Світ
512
Євросоюз з суботи знижує мобільний роумінг на території 28 країн-членів, а з середини червня майбутнього року скасовує його зовсім.
В опублікованому в п’ятницю комюніке Єврокомісії повідомляється, що з 30 квітня власники мобільних пристроїв в ЄС при поїздках в інші країни союзу будуть доплачувати 5 євроцентів за хвилину вихідного дзвінка, 2 євроцента за відправлене смс-повідомлення і 5 євроцентів за мегабайт даних.
Це початок переходу до повного скасування роумінгу між країнами всередині ЄС. З середини червня 2017 р жителі ЄС платитимуть однакову ціну за використання мобільних пристроїв у себе вдома і в будь-якій країні союзу.
“Ми виходимо зараз на фінішну пряму до скасування роумінгу в 2017 році, – зазначив заступник голови ЄК Андрус Ансіп. – Мова йде не тільки про економію грошей європейцями, а й про зниження бар’єрів на просторі Єдиного цифрового ринку”.
“Ці норми забезпечують право кожного європейця мати доступ до онлайн-контенту за своїм вибором без втручання чи дискримінації, – додав комісар ЄС Гюнтер Еттінгер, який курирує цифровий ринок. – Вони допоможуть покінчити з фрагментацією єдиного ринку, створять правову визначеність для бізнесу і полегшать його роботу через кордони “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас