НАБУ порушило справу про відмову "Укрнафти" подавати газ на потреби населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ порушило справу про відмову "Укрнафти" подавати газ на потреби населення

Енергетика
433
Національне антикорупційне агентство веде досудове розслідування за фактом відмови “Укрнафти” віддати газ, видобутий в 2014 році, на потреби населення.
Про це стало відомо з визначення Солом’янського районного суду Києва від 20 квітня, в якому детективам відмовлено в тимчасовому доступі до окремих документів “Укрнафти”.
“Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 26 листопада 2014 року №211-р” Про затвердження прогнозованої балансу надходження і розподілу природного газу на 2014 рік “,” Укрнафта “в 2014 році повинна була здобути 1,756 млрд куб. м газу і продати його НАК “Нафтогаз Україна” для формування ресурсу газу, що використовується для потреб населення за закупівельними цінами, встановленими НКРЕ”, – йдеться в документі.
“Нафтогаз” цей газ не отримав і був змушений використовувати для потреб населення 1,606 млрд куб. м імпортованого газу.
Різниця між ціною імпортного газу та встановленої НКРЕ ціною продажу газу “Укрнафтою”, може свідчити про нанесення збитків “Нафтогазу” в особливо великих розмірах.
Стаття 10 закону “Про основи функціонування ринку природного газу”, який діяв до 1 жовтня 2015 року, передбачала, що підприємства, в яких частка держави в УФ становить 50% і більше, зобов’язані щомісячно продавати весь товарний газ “Нафтогазу” для формування ресурсу газу , який використовується для потреб населення за цінами, які щорічно встановлює НКРЕ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас