WSJ: ЄС планує розширити можливості щодо призупинення та анулювання безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: ЄС планує розширити можливості щодо призупинення та анулювання безвізового режиму

Світ
710
Країни ЄС обмірковують нову політику, яка дозволить блоку при необхідності спішно припиняти або навіть анулювати угоди про безвізовий режим.
Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на “франко-німецький документ”, який опинився в розпорядженні редакції.
Даний документ містить низку пропозицій, які розширять можливості ЄС щодо призупинення та анулювання угод про безвізовий режим. Однак цей “захисний механізм” може бути розкритикований такими країнами, як Туреччина, Україна чи Грузія.
Згідно з документом, після укладення угоди про безвізовий режим Єврокомісія повинна буде регулярно звітувати про те, чи виконуються умови його надання. Серед можливих критеріїв відзначаються ефективність боротьби з корупцією, організованою злочинністю, підробкою документів, незаконним перетинанням кордонів, співпрацею щодо повернення незаконних мігрантів.
Дипломати підкреслили, що франко-німецький документ – лише відправна точка для дискусій.
“І все ж, якщо даний проект буде прийнятий, він сильно розширить можливості країн ЄС щодо призупинення і потенційного анулювання угод про безвізовий режим”, – пише Норман.
Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв повідомив, що Європарламент готовий прискорити процес лібералізації візового режиму Україна-ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас