Мінрегіон: Борг населення за опалення і гарячу воду становить 7,9 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон: Борг населення за опалення і гарячу воду становить 7,9 млрд гривень

Казна та Політика
609
Підприємства теплоенергетики та теплоелектроцентралей заборгували за спожитий природний газ понад 21 млрд гривень, з них 7,9 млрд гривень – борг населення за теплову енергію та централізоване гаряче водопостачання.
Про це заявила директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська, йдеться в прес-службі відомства.
“Ми поділяємо джерела погашення боргів за газ за різницею в тарифах підприємств, по пільгах та субсидіях, а також по заборгованості бюджетних установ на теплову енергію. Це 38% від боргу за спожитий природний газ. Решта 62% – це зона відповідальності теплопостачальних підприємств, а саме робота з боргами населення і комерційних споживачів “, – повідомила вона.
За її словами, станом на 1 квітня поточного року 11 областей забезпечили рівень розрахунків більш ніж на 100%.
“Це не поганий результат. Черкаська, Тернопільська, Івано-Франківська, Хмельницька, Запорізька, Чернігівська, Сумська і Львівська області мають високий рівень розрахунків. Однак, такі потужні регіони, як Донецька, Луганська, м Київ, Харківська область мають дуже великі борги “, – підсумувала Хоцянівська.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас