Американські студенти створили рукавички, що розпізнають мову жестів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські студенти створили рукавички, що розпізнають мову жестів (відео)

Технології&Авто
174
Мова жестів – спосіб комунікації, який використовується для спілкування між собою глухонімими людьми. Для простої ж людини, що не знайома зі значенням тих чи інших рухів руками, спроба зрозуміти «співрозмовника» в такому випадку найчастіше закінчується невдачею. Виправити ситуацію готовий винахід студентів з Вашингтонського університету.
Томасу Пріору (Thomas Pryor) разом з Навидом Азоді (Navid Azodi) вдалося створити електронні рукавички і написати під них софт, здатний перетворювати в режимі реального часу мову жестів в звичні нам слова – усне мовлення. Тому проблема в комунікаціях з тими, хто з народження або з вини хвороби втратить слух (а як наслідок – і здатність розмовляти) може бути вирішена на місці за допомогою спроектованого пристрою.
Вбудовані в рукавички, іменовані SignAloud, датчики фіксують поточний стан пальців, зап’ястя і рук, передаючи все зняті показання по Bluetooth на ПК. Потім в хід вступає спеціальне програмне забезпечення, завданням якого є розшифровка отриманих даних для їх подальшого перетворення в слова через синтезатор мови.
На даному етапі пристрій працює в тандемі лише з комп’ютером, проте в планах авторів проекту випустити аналогічний додаток і для смартфонів/планшетів, щоб зробити рукавички по-справжньому мобільним засобом комунікації без прив’язки до місця.
Що стосується пошуку способу для комерційної реалізації описаного, то поки SignAloud існують у вигляді прототипу і навряд чи виявляться доступними для придбання в найближчий рік не дивлячись на всю перспективність самої концепції і затребуваність технологічного аксесуара.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас