Половина американців вважають систему праймериз "шахрайською" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина американців вважають систему праймериз "шахрайською"

Світ
1177
Більше половини американських виборців вважають систему, за допомогою якої американські політичні партії обирають кандидатів у президенти США, “шахрайською”. Більше двох третин виборців хотіли б змінити процедуру.
Про це свідчить опитування Reuters/Ipsos.
США – одна з небагатьох країн, де звичайні виборці можуть вирішувати, хто стане кандидатом у президенти. Однак міжштатна система праймериз, кокусів і конвенцій являє собою певну складність. Вибори завжди були заходом для партій, і хоча з середини 20 століття авторитет прямих виборів зріс, політичні партії все ще мають значний вплив.
Близько 51% американців, які мають право голосу, які брали участь в онлайн-опитуванні 21-26 квітня, впевнені, що система праймериз – “шахрайська” стосовно деяких кандидатів. Близько 71% респондентів сказали, що вважають за краще вибирати номінанта від партії прямим голосуванням, виключаючи участь делегатів як посередників.
Згідно з результатами, 27% потенційних виборців не розуміють, як влаштований процес праймериз, а 44% не розуміють, чому делегатам відводиться основна роль. Відповіді республіканців і демократів розподілилися приблизно порівну.
У цілому приблизно половина респондентів сказали, що хотіли б проводити єдиний день праймериз, коли всі штати одночасно проводили вибори номінантів в один день, а не затягували процес на місяці.
Одна з особливостей американської системи – і та область, в якій партії можуть помірятися силами, – це використання делегатів, членів партій, які повинні підтримувати кандидатів на конвенціях, зазвичай ґрунтується на результатах голосування.
Власна думка делегатів може зіграти роль на конвенціях, якщо результати виборів є вкрай невизначеними, що можна сказати про нинішню президентську гонку.
Ще одна складність полягає в тому, що штати керуються різними правилами, що визначають, чи мають виборці бути зареєстровані як члени партій, щоб брати участь. У деяких штатах партії надають вибір делегатів дрібним комісіям або партійним верхам, як цього року зробили республіканці з Колорадо.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас