Програмісти з Житомира перемогли в конкурсі NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програмісти з Житомира перемогли в конкурсі NASA

Технології&Авто
1062
Житомирські програмісти перемогли в українській секції Міжнародного конкурсу з програмування NASA Space Apps Challenge 2016, який проходив в Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету.
Варто зазначити, що даний захід в Україні проводиться вперше, хоча під егідою NASA конкурс по вирішенню проблем в сферах авіації і космонавтики існує з 2012 року.
Так, серед учасників від ВНЗ, наукових установ та ІТ-компаній України в конкурсі перемогли програмісти Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, говориться на сайті університету.
Тематика завдань Міжнародного конкурсу з програмування була запропонована NASA і присвячена актуальним проблемам, серед яких: аеронавтика, космічна станція, Сонячна система і простір поза нею, подорож на Марс, космічна технологія, Земля.
Під час проведення конкурсу в Кіровограді, одночасно захід проходив в 170 країнах, деякі з яких вели онлайн-трансляцію.
За правилами хакатонів учасники команди безперервно протягом 48 годин вирішували завдання і готувалися до захисту своїх проектів.
Команда військового інституту представила проект DronProtect в номінації “Do not Crash My Drone” ( “Не розбий мій дрон”). Завдання полягало в розробці програмної геоінформаційної системи, що дозволяло б операторам малих безпілотників дізнаватися більше про погодні умови в районі польотів, позиціонувати дрон в сервісах Google і визначати закриту для польотів зону в радіусі 5 миль відповідно до поточних GPS-координат дрона.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас