Мінусові ставки в Данії змусили банки платити клієнтам гроші за іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінусові ставки в Данії змусили банки платити клієнтам гроші за іпотеку

Кредит&Депозит
2146
Данія раніше інших європейських країн ввела для банків негативні процентні ставки. Зараз ключова процентна ставка в країні дорівнює -0,65%, в зв’язку з чим багато іпотечних позичальників стали отримувати від банку виплати за те, що оформили іпотеку саме в ньому.
Скільки жителів Данії «заробляє» на негативних ставках, точно невідомо. Однак один з найбільших гравців данського іпотечного ринку – банк Realkredit Danmark – на кінець минулого року мав 758 таких клієнтів.
Однак мінусові ставки негативно відбиваються на власників депозитів в банках – через те, що банки не платять відсотки за більшістю вкладів, багато данців на тлі вигоди іпотечних кредитів використовують інвестиції в нерухомість як альтернативний варіант.
Так, за даними Асоціації іпотечних кредиторів Данії, в Копенгагені нерухомість подорожчала на 5,5% четвертому кварталі 2014 року і вже на 14,5% в 4-му кварталі 2015 року.
При цьому багато експертів стурбовані такою активністю на ринку нерухомості, так як вважають, що деякі позичальники не зможуть впоратися з кредитами, якщо ставки піднімуться хоча б до 2-3%.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас