Використання неліцензійного ПЗ в українських держорганах залишається на рівні 60-80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використання неліцензійного ПЗ в українських держорганах залишається на рівні 60-80%

Технології&Авто
266
Використання неліцензійного програмного забезпечення в українських органах державної влади залишається на рівні 60-80%, повідомляється в звіті “Special 301 report” торгового представництва США.
У документі констатується, що Україна зробила ряд кроків як по відношенню до захисту інтелектуальної власності в цілому, так і по зменшенню неліцензійних програм в органах влади зокрема. Так, в одній з держустанов, це скорочення досягло більше 50%.
“Не дивлячись на ці поліпшення, загальний рівень піратства в уряді залишається неприйнятно високим, на рівні 60-80%”, – наголошується в звіті.
У документі додається, що США сподіваються, що новий уряд зверне увагу на проблеми в сфері інтелектуальної власності, що, в свою чергу, продемонструє формування в Україні стабільного і привабливого інвестиційного клімату.
Торгпредставництв США щорічно випускає даний звіт. У цьому році Україна поміщена в так званий Priority Watch List разом з 11 іншими країнами. У той же час Міжнародний альянс інтелектуальної власності рекомендував американському уряду визнати Україну країною №1 за рівнем піратства. Зокрема, з моменту визнання України найбільш піратської країною в сфері інтелектуальної власності, не вирішеними залишаються три основних проблеми: захист інтелектуальних прав в інтернеті, непрозоре адміністрування системи збору роялті та широке використання нелегального ПЗ в державних органах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас