Молдова придумала, як стати кандидатом в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова придумала, як стати кандидатом в ЄС

Світ
852
Молдова планує подати заявку на членство в Євросоюзі в другій половині 2019 під час головування в ЄС Румунії. Про це заявив лідер Демократичної партії Молдови, екс-спікер місцевого парламенту Маріан Лупу.
“Заявка буде подана таким чином, щоб Молдова змогла отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі. А до тих пір ми будемо посилено працювати над імплементацією Угоди про асоціацію з Євросоюзом”, – заявив Лупу.
Він підкреслив при цьому, що в другій половині 2019 року Молдова буде мати підтримку в особі Румунії, яка буде головувати в ЄС.
Торкнувшись геополітичного вектора країни, Лупу відзначив, що Молдова орієнтована на Захід, оскільки “Схід не може надати країні такі ж демократичні умови економічного розвитку, як в Євросоюзі”.
Нагадаємо, угода про асоціацію Молдови з ЄС було пропозицією співпраці, а не інтеграції. Про це заявив лава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Молдова 27 червня 2014 року підписала в Брюсселі угоду про асоціацію з Євросоюзом, що передбачає входження в зону поглибленої та всеосяжної вільної торгівлі Європи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас