Греція звинувачує МВФ у підриві програми фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція звинувачує МВФ у підриві програми фіндопомоги

Світ
191
Греція вважає, що Міжнародний валютний фонд торпедує домовленості з європейськими партнерами щодо надання Греції раніше узгодженого пакета фінансової допомоги.
Про це заявила прес-секретар грецького уряду Ольга Геровасілі.
Зокрема, грецький уряд вважає, що саме Фонд є ініціатором “додаткових заходів”, яких Єврозона очікує від Греції заради надання їй наступного траншу допомоги. Йдеться про додаткові 3,6 мільярда євро, які Греція повинна заощадити в розрахунках бюджету до 2018 року. Зараз країні вже вдалося закласти в бюджет економію 5,4 мільярда євро.
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас в середу в телефонній розмові з президентом Європейської Ради Дональдом Туском вимагав скликати саміт з проблеми Греції з її кредиторами. Минулого тижня ситуацію в Греції повинні були обговорити міністри фінансів Єврозони, проте ця зустріч була перенесена. Таким чином, надії Греції почати переговори про полегшення умов виплати боргів не вдалося.
Туск, в свою чергу, закликав міністрів зустрітися якомога швидше, щоб уникнути повторення торішньої грецької кризи, який ледь не закінчився виходом Греції з єврозони. “Нам потрібна конкретна дата нової зустрічі Єврогрупи в недалекому майбутньому, і я говорю не про тижні, а про дні”, – сказав Туск.
Нагадаємо, раніше Греція та її кредитори закінчили переговори в неділю, 20 березня, так і не досягнувши угоди про умови надання фінансової допомоги. Нездатність досягти угоди підсилює тиск на економіку Греції, якій і без того складно через прибуття в країну в останні 15 місяців більше мільйона біженців.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас