НБУ вибрав цільову модель валютного регулювання, планує підготовку до змін в законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вибрав цільову модель валютного регулювання, планує підготовку до змін в законодавство

Валюта
1504
Національний банк України (НБУ) вибрав цільову модель валютного регулювання в країні і в рамках робочої групи продовжує роботу над дорожньою картою переходу до цієї моделі, при цьому найближчим часом планує розпочати підготовку до змін чинного законодавства.
Як повідомляється на веб-сайті НБУ, про це повідомив заступник глави центробанку Олег Чурій в ході традиційної зустрічі глави НБУ Валерії Гонтаревої з керівниками найбільших 40 банків.
“Робоча група, яка працює над проектом лібералізації валютного регулювання в НБУ з серпня минулого року, завершила аналіз нормативно-правової бази. Вже обрана цільова модель. Вона відповідає моделі валютного регулювання в Європейському Союзі. Тепер на рівні як робочої групи, так і міжнародних експертів, йде робота над дорожньою картою переходу до цієї цільової моделі. Незабаром почнеться підготовка до зміни чинного законодавства “, – сказав він.
При цьому глава НБУ підкреслила, що валютна лібералізація неможлива без деофшоризації.
За її словами, неможливо лібералізувати операції по поточному рахунку платіжного балансу, не маючи ефективного контролю над трансферним ціноутворенням і не ставлячи під загрозу стабільність валютного ринку.
Крім того, глава НБУ підкреслила, що вільний рух капіталу можна забезпечити тільки перекривши можливості його витоку в низькоподаткові юрисдикції.
“В даний час працює міжвідомча група за участю адміністрації президента, НБУ, Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби, яка займається концепцією деофшоризацію”, – нагадала глава НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас