Половина вартості видобутого в Україні газу буде надходити до держбюджету, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина вартості видобутого в Україні газу буде надходити до держбюджету, - Гройсман

Енергетика
1002
Половина вартості газу, який видобувається на території України, буде направлятися до державного бюджету і використовуватися для фінансування субсидій.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.
«Необхідно збільшити власний видобуток газу, який навіть в частині транспортування вже буде дешевше, ніж газ, який ми імпортуємо з Європи. Ще один момент – 50% ціни газу, який ми видобуваємо, буде прямо надходити до державного бюджету », – сказав він.
За словами Гройсмана, отримані кошти будуть підтримувати систему субсидування бідних верств населення, в тому числі з оплати житлово-комунальних послуг.
Також прем’єр підкреслив, що уряд має намір забезпечити установку газових лічильників в 1 млн українських домогосподарств до кінця поточного року.
Нагадаємо, видобуток природного газу в Україні за січень-березень 2016 року збільшилася в порівнянні з січнем-березнем 2015 року на 2,4% – до 4,9 млрд кубометрів.
Видобуток природного газу в Україні за 2015 рік скоротилася в порівнянні з 2014 роком на 3,1% – до 19,2 млрд кубометрів.
За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, обсяг субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг складе 40,2 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас