«Укрспирт» збільшив чистий прибуток майже в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрспирт» збільшив чистий прибуток майже в 4 рази

Казна та Політика
260
Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» у січні-березні 2016 року збільшило чистий прибуток в 3,8 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року – до 49,9 млн грн.
«На 59% збільшилися обсяги виробництва спирту і на 37% – обсяги реалізації, експорт українського спирту в першому кварталі цього року зріс на 352%, на 49% зросла виручка від реалізації. Збільшилися і податкові відрахування – на 40,4%, держпідприємство перерахувало до бюджетів різних рівнів майже 100 млн грн», – цитується заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блеськун в прес-релізі компанії.
Разом з тим в ДП відзначають, що навіть найкращі показники підприємства не забезпечать виходу галузі з кризового стану, поки не буде завершено реформування спиртової галузі, вирішено питання з приватизацією підприємства, призначенням директора.
“ДП “Укрспирт”, до складу якого входить 41 місце проведення діяльності, – це лише половина галузі. І в той час, як ДП «Укрспирт» декларує реалізацію спирту етилового ректифікованого більше 2,4 млн дал за I квартал 2016 року, інші заводи галузі показують нам дані про реалізацію 0,165 млн дал цього ж продукту. І це за умови, що потужності практично рівні. Різницю сплачених податків порахувати не важко? », – Додає С.Блескун.
Як повідомлялося, «Укрспирт» – найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал продукції в рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробничий майданчик.
ДП «Укрспирт» віднесено до сфери управління Міністерства аграрної політики і продовольства. У 2014 році заводи держпідприємства виробили близько 15 млн декалітрів спирту. Весь обсяг був реалізований на внутрішньому ринку.
Чистий прибуток ДП «Укрспирт» за 2015 рік склав 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік. На сьогоднішній день основними клієнтами підприємства є українські виробники алкогольної продукції, на яких припадає понад 80% продажів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас