Напередодні 30-річчя аварії на ЧАЕС Google Україна запрошує на безпечну прогулянку по Чорнобильській зоні на Картах Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Напередодні 30-річчя аварії на ЧАЕС Google Україна запрошує на безпечну прогулянку по Чорнобильській зоні на Картах Google

Технології&Авто
543
Сьогодні, 26 квітня 2016 року, виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи.
Фахівцям компанії Google вдалося за допомогою спеціальних автомобілів Google Street View проїхати і зняти панорами покинутої зони, завдяки чому всі бажаючі можуть побачити, як виглядає ця місцевість зараз.
Прип’ять – місто, побудованей для обслуговування ЧАЕС, яке було повністю евакуйовано в перші кілька днів після аварії. Почати безпечну прогулянку варто зі стели при в’їзді в місто, далі можна відвідати парк атракціонів, головну площу міста і інші місця.
Сама Чорнобильська атомна станція знаходиться поруч з містом. Ви можете побачити всі чотири блоки станції на відстані; канал, в якому живуть відомі соми, а через канал – занедбаний недобуд додаткових блоків АЕС.
У Чорнобильській зоні є ще один вельми цікавий об’єкт – Загоризонтна радіолокаційна станція “Дуга”, яка була вкрай секретним об’єктом в радянські роки. Зараз це дуже популярне місце серед екстремалів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас