Mitsubishi неправильно вимірює показник витрати палива в автомобілях з 1991 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mitsubishi неправильно вимірює показник витрати палива в автомобілях з 1991 р

Фондовий ринок
908
Японська компанія Mitsubishi Motors Corp. допустила порушення при визначенні показника витрати палива в своїх малолітражних автомобілях як мінімум з 1991 року, наводить агентство Bloomberg слова представників компанії.
Для того щоб розслідувати ситуацію, компанія у вівторок створила спеціальний комітет, що складається з трьох колишніх співробітників прокуратури.
Минулого тижня стало відомо, що Mitsubishi надавала неправдиві дані про показники витрати палива в малолітражних автомобілях. Зокрема, при тестуванні представники компанії використовували більш низький показник опору руху, ніж було потрібно. Крім того, методи тестування не відповідали вимогам японського законодавства.
Компанія навмисно занижувала дані про показники витрати палива в 625 тис. легкових автомобілів, 468 тис. З яких проводилися Mitsubishi Motors для Nissan Corp. В результаті Mitsubishi і Nissan ухвалили рішення тимчасово призупинити продажі чотирьох моделей малолітражок: eK Wagon і eK Space, а також Dayz і Dayz Roox.
Маніпуляції тестами на економічність двигунів були дуже серйозними, зазначив міністр транспорту Японії Кеічі Ісіі, додавши, що міністерство створює робочу групу з метою запобігти таким порушенням в майбутньому.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас