МВФ похвалив Яценюка за ліквідацію субсидій для бідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ похвалив Яценюка за ліквідацію субсидій для бідних

Казна та Політика
5892
Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон заявив, що кроки, зроблені попереднім урядом України на чолі з Арсенієм Яценюком згідно з програмою МВФ, привели до закінчення фінансової кризи, стабілізації країни і відновлення її конкурентоспроможності.
“Це стосується ліквідації субсидій для бідних, які часто діставалися зовсім не бідним, і зменшенні марнотратного використання газу. Також, наскільки я розумію, вперше минулої зими Україна зовсім не імпортувала газ з Росії для своїх потреб. Я вважаю, що це велике досягнення”, – сказав Ліптон.
У МВФ сподіваються на відновлення співпраці з Україною на шляху необхідних реформ. За словами представника Фонду, тепер українська економіка готова до відновлення зростання.
“Потрібно не допустити відкату тих реформ, які вже були проведені. Бюджет майже збалансований, курс обміну валюти відрегульований, наслідки від девальвації куповані, монетарна політика є розумною, втрати від газового сектора також помітно знижені – тому важливо не допустити, щоб ці процеси пішли назад”, – додав Ліптон.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас