США нададуть Україні $4 млн на радників для реформи митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Україні $4 млн на радників для реформи митниці

Казна та Політика
186
США в рамках дворічної програми фінансування консалтингових послуг для реформування української митниці нададуть $ 4 млн для залучення міжнародних радників, які допоможуть впровадити в Україні сервіс високої світового якості, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у своєму блозі в Facebook.
“Уряд США разом з Мінфіном продовжить реалізацію дворічної програми фінансування консалтингових послуг для реформування української митниці, розпочату попереднім міністром Наталією Яресько”, – написав він за підсумками зустрічі в понеділок з послом США в Україні Джеффрі пайеттах.
О.Данилюк підкреслив, що одним із першочергових завдань для нього є прискорення реформування Державної фіскальної служби та митних органів.
“Упевнений, що на цьому шляху ми заручилися підтримкою наших західних партнерів – МВФ, а разом з ним і інших міжнародних фінансових організацій і урядів”, – вважає глава Мінфіну.
Як повідомлялося, прем’єр Арсеній Яценюк на презентації інституційної реформи Державної фіскальної служби (ДФС) в липні 2015 року ініціював проведення експерименту з передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям.
За словами глави ДФС Романа Насірова, на надання українському уряду послуг претендують компанії Crown Agents і Adam Smith International.
Спочатку передбачалося, що відповідний тендер пройде ще в 2015 році, що спільна з іноземними компаніями діяльність на митниці могла початися вже з січня-лютого 2016 року, однак його терміни постійно відкладаються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас