Українці розробили Telegram-бота iGov, який знайде українські компанії за назвою і повідомить про зміну директора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розробили Telegram-бота iGov, який знайде українські компанії за назвою і повідомить про зміну директора

Технології&Авто
561
Ботобум в уанеті триває, і рух України в бік opendata тому сприяє. Співзасновник дніпропетровської компанії 908 Олексій Иванкин розробив нового бота для месенджера Telegram, який дуже знадобиться українським підприємцям.
Бот iGov допоможе знайти будь-яку українську компанію за назвою, кодом ОКПО або імені директора і буде повідомляти про зміни в тих компаніях, на які підписаний користувач – наприклад, якщо у компанії зміниться адреса або директор.
Інформацію бот черпає з відкритої бази юросіб і фізосіб Мін’юсту, яку відомство опублікувало на data.gov тиждень тому. У порівнянні з функціоналом на єдиному порталі відкритих даних, бот Іванкіна зручний безпосередньо пошуком – на data.gov можна лише завантажити таблицю з усіма даними цілком, після чого користуватися нею як жовтими сторінками в цифровому вигляді.
«Коли Дніпропетровське УБК організовувало обшуки і винос обладнання в 908 під приводом поширення на” Клумбі “порнографії, в цей самий момент за підробленими документами в компанії ТОВ” Клумба.УА “змінювалися засновники, директор і юридична адреса. Тепер ми хочемо дати можливість компаніям отримувати повідомлення хоча б про зміни юридичної адреси або директора », – прокоментував Иванкин ідею створення бота.
Оновлювати дані в iGov він обіцяє раз в тиждень. «На жаль, для українських рейдерів один тиждень – це нескінченність, за яку вони зможуть встигнути змінити не тільки директора і адреса, а й засновників компанії. Сподіваюся, що в набір даних від міністерства юстиції будуть додані засновники, а база буде оновлюватися щодня », – написав творець бота в Facebook.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас