Абу-Дабі вперше за 7 років випустить облігації, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абу-Дабі вперше за 7 років випустить облігації, - джерело

Фондовий ринок
240
Столичний еміратів Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Абу-Дабі, в розпорядженні якого знаходиться близько 6% світових запасів нафти, вперше за останні 7 років ініціював продаж облігацій в спробі компенсувати дефіцит свого бюджету, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
За інформацією джерел, Абу-Дабі встановив орієнтир за початковою ціною пропозиції для 5-річних облігацій на 110 базисних пунктів вище, ніж у держоблігацій США. При цьому орієнтовна ціна продажу 10-річних облігацій емірату може бути встановлена на 150 базисних пунктів вище американських казначейських цінних паперів. За даними джерел, угода може бути закрита вже в понеділок. Агентство відзначає, що сума кожного з двох траншів подібних розміщень зазвичай становить від 500 мільйонів доларів.
Зниження світових цін на нафту виснажує державні бюджети на Близькому Сході, в тому числі у таких великих великих експортерів «чорного золота», як Саудівська Аравія, Кувейт і Катар. Як зазначає агентство Bloomberg, дефіцит бюджету Абу-Дабі в 2016 році може скласти близько 36,9 мільярда дирхам (10 мільярдів доларів), якщо середня вартість нафти залишиться на рівні 40 доларів за барель. У 2015 році дефіцит склав 32,4 мільярда дирхам.
Планований продаж Абу-Дабі своїх облігацій може відродити випуск боргових зобов’язань в країнах Ради зі співробітництва держав Перської затоки після гіршого в цьому відношенні старту з 2008 року. Продаж облігацій в регіоні впала на 33% в 2016 році до 6,26 мільярда доларів, повідомляє Bloomberg. У свою чергу Абу-Дабі останній раз виходив на ринок з подібною пропозицією в квітні 2009 року, продавши 10-річні облігації на суму 1,5 мільярда доларів.
Минулого тижня видання Financial Times з посиланням на джерела також повідомило, що Саудівська Аравія візьме кредит на 10 мільярдів доларів від консорціуму міжнародних банків, включаючи Bank of Tokyo Mitsubishi, HSBC і JPMorgan, на тлі падіння нафтових цін, яке призвело до скорочення доходів країни. Газета відзначала, що після отримання кредиту держава може випустити свої облігації на світовий ринок.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас