МАУ ввела тарифи без багажу на більшість напрямків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ ввела тарифи без багажу на більшість напрямків

Особисті фінанси
982
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” ввела тарифи економічного класу, що не включають перевезення багажу, на більшості регулярних маршрутів в Європу з Києва.
Про це повідомляє avianews з посиланням на дані системи бронювання.
Продаж квитків за тарифом “тільки ручна поклажа” відкрита на рейсах з Києва до Варшави, Берліна, Франкфурта, Мюнхена, Лондона, Гельсінкі, Стокгольм, Амстердам, Рим, Мілан, Венецію, Афіни, Ларнаку, Прагу і Відень. Також новий тариф став доступний на рейсі Київ-Астана.
У прес-службі МАУ інформацію пообіцяли прокоментувати до кінця дня. Можливо, що список напрямків, за якими продаються квитки без обов’язкової безкоштовної норми багажу, передбаченої українськими правилами, буде доповнений.
Нагадаємо, МАУ почала продаж квитків, до вартості яких включено перевезення тільки ручної поклажі, в лютому 2016 року.
Спочатку тарифи були доступні на маршрутах з Києва до Тель-Авіва і Вільнюс, а також з Тель-Авіва до Харкова, Львова, Дніпропетровська та Одеси.
Пізніше в список були включені рейси з Києва до Риги і Баку, з Одеси в Баку, а також з Вінниці до Тель-Авіва.
На рейси в міста України квитки за тарифами без багажу продають авіакомпанії El Al, airBaltic, Lufthansa, Austrian Airlines, British Airways, Pegasus Airlines, Wizz Air Hungary.
Діючі українські правила авіаперевезень містять обов’язкову наявність у авіакомпаній безкоштовної норми перевезення багажу. Однак, як заявили в прес-службі Мінінфраструктури, продаж квитків без багажу не є порушенням.
“Але якщо пасажир, який купив за цим тарифом квиток, звернеться з проханням зареєструвати на рейс безкоштовно багаж, а йому в цьому відмовлять – тоді вже можна буде говорити про порушення. Зі скаргою пасажир може звернутися в авіакомпанію, до суду або до Державіаслужби”, – вважають в міністерстві.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас