Бразилія за рік повернула в казну $ 125 млн корупційних грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія за рік повернула в казну $ 125 млн корупційних грошей

Світ
145
Правоохоронним органам Бразилії за минулий рік вдалося поповнити скарбницю на $ 125 млн, раніше відправлених в закордонні банки корумпованими чиновниками і політиками, оголосило міністерство юстиції країни.
За один рік в бюджет Бразилії вдалося повернути в вісім разів більше грошей, ніж за попереднє десятиліття. Мін’юст пояснив, що це стало можливим за рахунок більш активного укладення угод з підозрюваними у корупційних злочинах.
За даними міністерства, значна частина повернутих грошей ($ 95 млн) належала державній нафтовій компанії Petroleo Brasileiro (Petrobras). У справі про виведення коштів з неї проходять десятки політиків і співробітників компанії.
Слідство вважає, що за все корупційна схема за участю високопоставлених співробітників Petrobras і політиків обійшлася компанії в $ 2 млрд. Всі гроші, які слідству вдалося повернути з-за кордону, будуть передані компанії.
У справі Petrobras засуджені вже кілька людей, в тому числі колишні керівники компанії. Їх визнали винними у відмиванні грошей і корупції. Як встановив суд, вони отримували відкати в мільйони доларів від підрядників Petrobras.
У скандалі навколо Petrobras виявилися замішані два бразильських президента – Ділма Русеф, що займає цей пост зараз, і її попередник Луїса Ігнасіо Лула да Сілва. Справа Petrobras входить в число факторів, які привели Бразилію до обговорення імпічменту Д.Русеф.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас