Британський HSBC на вимогу акціонерів скоротить зарплату керівництву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський HSBC на вимогу акціонерів скоротить зарплату керівництву

Фондовий ринок
204
На вимогу акціонерів, стурбовані зниженням вартості акцій банку та розміром своїх дивідендів, британський банк HSBC змінить політику оплати праці виконавчих директорів.
Зокрема, верхня планка в зарплатах керівництва зменшиться на 7%, а виплата компенсацій готівкою, яку банкіри отримують замість пенсії, знизиться з нинішніх 50% до 30% від їх базового окладу.
«Ми очікували, що зарплатна політика, затверджена в 2014 році, не потребуватиме змін до наступного року, коли її термін закінчується. Проте, зміни в законодавстві, а також прохання акціонерів змусили нас провести деякі зміни », – зазначив голова правління Дуглас Флінт.
Також в HSBC заявили, що можуть реструктурувати операції в Великобританії в разі, якщо країна вирішить вийти з ЄС. На думку Флінта, в такій ситуації Британія зіткнеться з «періодом великої економічної невизначеності».
Також Флінт запевнив, що банк робить все можливе для збереження своєї банківської ліцензії в США, яка виявилася під загрозою з 2012 року після штрафу в 1,9 млрд доларів і заяви американської влади, які назвали HSBC банком для наркокартелів і всіх бажаючих відмити гроші.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас