Концерн Daimler звинуватили в перевищенні викидів вихлопних газів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концерн Daimler звинуватили в перевищенні викидів вихлопних газів

Технології&Авто
253
Німецький автомобільний концерн Daimler AG оголосив, що проводить внутрішнє розслідування щодо процесу сертифікації двигунів.
Це викликано підозрами про перевищення норм викидів вихлопних газів.
Власну перевірку почали після запиту Мін’юсту США. Компанія Daimler послідовно співпрацює з відомством.
Інтерес американської прокуратури до стандартів Daimler на ринку США є наслідком позову, поданого проти німецького концерну в середині лютого.
Тоді юридична фірма Hagens Berman Sobol Shapiro, що представляє інтереси анонімного американського власника автомобіля Mercedes-Benz, подала позов проти Daimler. Звинуватили виробника в фальсифікації даних щодо викиду шкідливих речовин. За ним послідувало ще декілька позовів від водіїв.
Адвокат позивача вказав, технологія BlueTEC, встановлена на дизельних двигунах Mercedes, автоматично відключає контроль за рівнем викидів при температурі повітря нижче +10 за Цельсієм. При таких умовах рівень оксидів азоту в вихлопі автомашини може перевищити встановлені в Штатах норми в 65 разів.
Поки не оголошуються конкретні моделі двигунів або автомобілів. Раніше представники Daimler повідомляли аналітикам банку BNP Paribas, що у концерну дійсно виникають затримки при отриманні екологічних сертифікатів на деякі моделі двигунів для позашляховиків Mercedes-Benz GLS і GLC. Затримки пояснювалися підвищеною увагою американського регулятора до вихлопних газів після скандалу з Volkswagen минулої осені.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас