У Києві з'явилося електротаксі з Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явилося електротаксі з Wi-Fi

Технології&Авто
654
У Києві з’явилася перша служба таксі, з електромобілями.
“На столичні дороги вже вийшли 12 електрокарів Nissan Leaf. До кінця року парк поповниться кількома сотнями машин”, – розповів представник служби таксі Євген Шинкаренко.
Всі електрокари мають безкоштовний Wi-Fi, таксометри, внутрішньосалонну камеру, відеореєстратори. Також планшети, встановлені на спинці сидіння. Оплатити проїзд можна готівкою і банківською картою. У кожній машині є термінали. Водіїв відбирали на конкурсній основі. Оцінювали ввічливість, професіоналізм, освіта, водійський стаж, знання міста.
Електротаксі дорожче звичайного. Мінімальне замовлення – 40 грн. Кожен кілометр – 7,5 грн.
Електрокари заряджають на спецстанціях експрес-зарядки. Таких в Києві поки дві – на вул. Здолбунівській, 3, і на проспекті Науки, 5.
“За 15 хвилин вони можуть зарядити 50% батареї, а за півгодини – 80%. Один електрокар за 12-годинну зміну заряджається не більше 2-3 разів. Час зарядки не перевищує однієї години в день. Диспетчер обирає оптимальний маршрут в залежності від рівня заряду авто “, – розповідають в службі таксі.
Голова профспілки таксистів України Василь Попик сумнівається, чи не будуть вони глухнути в морози. Крім того, в Києві мало експрес-зарядок.
Однак в службі електротаксі запевняють, автомобілі будуть працювати і при мінусовій температурі. Як, наприклад, в Норвегії, де температура взимку досягає -20 градусів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас