Почім рік життя: Підвищення зарплат збільшує число довгожителів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почім рік життя: Підвищення зарплат збільшує число довгожителів (дослідження)

Особисті фінанси
1818
Вчені зі Стенфорда, Гарварда і Массачусетського технологічного інституту (МТІ) вивчили зростаючий розрив у рівні життя найбідніших і найбагатших жителів США і встановили, що підвищення зарплати збільшує тривалість життя населення.
Про це повідомляє rabota.ua.
У процесі дослідження вчені обробили 1,4 млрд анонімних податкових декларацій і об’єднали дані про доходи жителів США зі статистикою смертності в кожному з американських штатів за період з 1999 по 2014 роки.
Порівнявши тривалість життя 1% американців з різним рівнем доходів, дослідники зробили невтішні висновки. Найбагатші американці живуть помітно довше від бідних жителів країни: серед чоловіків ця різниця склала 14,6 років, серед жінок — 10,1 років.
Дослідження також показало, що цей розрив зростає з кожним роком, як і середня тривалість життя в країні. За останні 15 років тривалість життя “верхніх” і “нижніх” 5% в таблиці доходів збільшується непропорційно. Так, у тих, хто заробляє більше $100 тис., життя стало помітно довшим: майже на два з половиною роки у чоловіків і майже на три роки у жінок. А ось американці й американки з доходами нижче $29 тис. на рік поліпшень могли і не помітити: в середньому вони проживуть на 0,32 і 0,04 роки довше відповідно.
“Коли ми думаємо про нерівність доходів у США, ми вважаємо, що малозабезпечені американці не можуть дозволити собі купити такі ж будинки, жити в тих же районах і купувати ті ж товари і послуги, як американці з високими доходами. Але те, що вони можуть в середньому розраховувати прожити на 10 або 15 років менше, по-справжньому показує, який рівень нерівності виник у нас в США”, — говорить Майкл Степнер з МТІ.
Залежність тривалості життя від достатку змінюється від регіону до регіону. Найдовше малозабезпечені американці живуть у Нью-Йорку (81,8 року), а багаті — в Солт Лейк Сіті (87,8 років). Однак життя в Лас-Вегасі виявляється коротшим для обох груп.
За спостереженнями вчених, подібні відмінності в тривалості життя зберігаються і для людей з середнім заробітком, проходячи по всій площині розподілу доходів у США. “Якщо ви піднімаєтеся вище у розподілі доходів, тривалість життя продовжує збільшуватися в кожній точці”, — говорить Степнер.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас