Порошенко: ЄС може і не затвердити безвізовий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: ЄС може і не затвердити безвізовий режим

Казна та Політика
6908
Президент Петро Порошенко не виключає, що теоретично Рада ЄС може не затвердити безвізовий режим з Україною, однак поки він не бачить загроз того, щоб безвізовий режим з Європейським Союзом не було надано.
Про це президент заявив в інтерв’ю українським телеканалам.
«Всі єврокомісари одноголосно проголосували за те, щоб передати законодавчу ініціативу щодо надання Україні безвізового режиму в Європарламент і Європейська Рада і там на рівні послів або, найімовірніше, на рівні міністрів внутрішніх справ або на рівні глав держав і урядів прийняти рішення про надання нам безвізового режиму », – сказав Порошенко.
«Це перший крок до нашої спільного європейського життя, після підписання Угоди про асоціацію, після поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі», – зазначив він.
«Може бути крок назад? Теоретично може бути таке, що Рада ЄС не затвердить (безвізовий режим з Україною – ред.). я повинен сказати, що останні два тижні у мене була дуже велика дипломатична активність, я вів переговори з президентом Єврокомісії та президентом Європейської Ради, з лідерами європейських держав, і вони всі звернулися до Європарламенту, і Мартін Шульц, президент Європарламенту, вже сказав, що ми будемо робити все можливе, щоб прискорити прийняття цього рішення (надання Україні безвізового режиму – ред.) Європарламентом, він переконаний в перемозі », – підкреслив президент.
«Я не бачу зараз загрози, що Україні безвізовий режим не буде наданий», – заявив Порошенко, відповідаючи на питання, фінішна це пряма в наданні українцям візової лібералізації з ЄС. «Сто відсотків, я підкреслюю, що в другій половині 2016 роки українці повинні їздити в ЄС за своїми біометричними паспортами», – сказав президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас